Сривът на банките в САЩ е широко коментирана тема по света и

...
Сривът на банките в САЩ е широко коментирана тема по света и
Коментари Харесай

Джо Байдън ще направи извънредно обръщение след банковия срив в САЩ

Сривът на банките в Съединени американски щати е необятно коментирана тема по света и това наложи президентът да каже по какъв начин стоят нещата. 

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че през днешния ден ще направи послание, отдадено на банковата рецесия, която се развива през последните дни, съобщи Ройтерс.

Вчера в Съединени американски щати банкрутира още една банка - основаната в Ню Йорк " Сигнъчър банк " (Signature Bank), която разполагаше с активи за над 110 милиарда $. Това стана третият максимален банкрут в американската история след краха на " Силикон вели Банк " - Ес Ви Би (Silicon Valley Bank) в петък и на " Вашингтон мючуъл " (Washington Mutual) през 2008 година, предава Българска телеграфна агенция.

Вчера министерството на финансите, Управлението за федерален запас и Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите започнаха невиждана стъпка, обещавайки на вложителите в Ес Ви Би, че от през днешния ден ще имат опция бързо да получат достъп до задачите си депозити в Ес Ви Би. Обявени бяха и ограничения, които имат за цел да защитят клиентите на банката и в същото време да предотвратят паническо изтегляне на депозити.

Представител на министерството на финансите въпреки всичко съобщи, че загубите на банките няма да бъдат понесени от американските данъкоплатци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР